Over ons

Drankencentrale ’t Sas is een echt familiebedrijf! Momenteel wordt de drankencentrale uitgebaat door Jan, Hilde en hun 2 dochters Karolien en Lieselot.

Het ontstaan van ’t Sas gaat echter terug tot in de jaren 20 van de vorige eeuw! Toen waren het Frans Buyes en Sophie Bosaerts, oorspronkelijk kapper en uitbater van een kruidenierswinkel, die een bescheiden drankencentrale opstartten in Nijlen. Zelf trokken ze het bier op de fles om deze dan samen met hun zonen te verdelen in groot Nijlen. DEN BROUWER VAN NIJLEN was geboren! Rond 1962 werd de zaak overgenomen door hun jongste zoon Alphons Buyens. Gekend als ‘Fonne Sas’ voor de meeste Nijlenaars. Samen met zijn vrouw Julia Goormans zette hij het werk van zijn ouders met succes verder!
Uiteindelijk was het de neef van Fonne Sas, Jan Boons, die samen met zijn vrouw Hilde Verbist in 1986 de eerder bescheiden Drankencentrale overnamen van nonkel Fonne en tante Julia.

Samen brachten zij de uitbouw van Drankencentrale ’t Sas in een hogere versnelling, waarvan u nu nog steeds de resultaten kan zien wanneer u langs komt in onze winkel te Nijlen!

Door de jaren heen werd onze winkel al 3x vergroot en ondertussen bestaat ons winkelteam uit 4 vaste personeelsleden. Bij drankencentrale ’t Sas vindt u alles wat een drankencentrale te bieden kan hebben & nog zo veel meer! Bekijk ons assortiment hier, kom een keertje langs of neem telefonisch, via mail of via ons contactformulier contact op met één van onze medewerkers.