Over ons

Drankencentrale ’t Sas is een echt familiebedrijf! Momenteel wordt de drankencentrale uitgebaat door Jan, Hilde en hun 2 dochters Karolien en Lieselot.

Het ontstaan van ’t Sas gaat echter terug tot in de jaren 20 van de vorige eeuw! Toen waren het Frans Buyes en Sophie Bosaerts, oorspronkelijk kapper en uitbater van een kruidenierswinkel, die een bescheiden drankencentrale opstartten in Nijlen. Zelf trokken ze het bier op de fles om deze dan samen met hun zonen te verdelen in groot Nijlen. DEN BROUWER VAN NIJLEN was geboren! Rond 1962 werd de zaak overgenomen door hun jongste zoon Alphons Buyens. Gekend als ‘Fonne Sas’ voor de meeste Nijlenaars. Samen met zijn vrouw Julia Goormans zette hij het werk van zijn ouders met succes verder!
Uiteindelijk was het de neef van Fonne Sas, Jan Boons, die samen met zijn vrouw Hilde Verbist in 1986 de eerder bescheiden Drankencentrale overnamen van nonkel Fonne en tante Julia

De afgelopen decennia groeide Drankencentrale ’t Sas in Nijlen uit tot een gevestigde waarde in de grote driehoek die gevormd wordt door Herentals, Lier en Heist-op-den Berg met uitbreiding van heel de provincie Antwerpen en de Kempen.

Jan & Hilde hebben de uitgroei van de Drankencentrale in een hogere versnelling geschakeld en de zaak stevig in het zadel gehesen. Ondertussen levert het 20 koppige personeelsteam in een straal van 40km rond Grobbendonk. Sinds 2009 zijn ze verhuisd naar een nieuw magazijn in Grobbendonk van 4000m² met los en laadplaats op een totale oppervlakte van 7000m². Ook is het wagenpark uitgebreid naar 9 vrachtwagens, 2 camionettes en 5 koelwagens om onze klanten nog beter te bedienen. Nu tellen we talrijke trouwe klanten in de regio’s Herentals, Lier, Geel, Herenthout, Westerlo, Heist-op-den-Berg, Herselt, Hulshout, Zandhoven, Boechout, Mortsel en ga zo maar door.

Behalve een uitgebreid dranken assortiment staat een vlotte en correcte service bij ons centraal.