Over team

Drankencentrale voor de regio’s Herentals, Lier en Heist-Op-Den-Berg en Antwerpse Kempen

De afgelopen decennia groeide Drankencentrale ’t Sas in Nijlen uit tot een gevestigde waarde in de grote driehoek die gevormd wordt door Herentals, Lier en Heist-Op-Den-Berg met uitbreiding in heel de provinvie Antwerpen en Kempen. Naast onze vaste klanten, krijgen wij dagelijks tal van liefhebbers van speciaalbieren, gins en andere sterke dranken over de vloer.  Wij investeren veel tijd en energie in de stapsgewijze uitbouw van ons assortiment. Bij ons vind je alles wat je in een drankencentrale hoort te vinden … én nog véél méér.


Nu

Twintig medewerkers met twee vestigingen

De afgelopen jaren groeide Drankencentrale ’t Sas uit tot een twintigkoppig team met twee vestigingen. Allereerst is er de vernieuwde drankencentrale in Nijlen met een enorm assortiment aan speciaalbieren, sterke dranken, wijnen,….

Jan Boons heeft de uitgroei van de drankencentrale in een hogere versnelling geschakeld en de zaak stevig in het zadel gehesen. Intussen levert het 20 koppige personeelsteam in een straal van 50km rond Nijlen. Sinds 2009 zijn we verhuisd naar een nieuw magazijn in Grobbendonk van 4000m² met los en laadplaats op een totale oppervlakte van 7000m². Ook is het wagenpark uitgebreid naar 8 vrachtwagens en 3 koelwagens met elk een aanhangwagen om onze klanten nog beter te bedienen.


Onze geschiedenis

Drankencentrale kreeg de naam 't Sas

Rond 1962 bouwde Alphonse Buyens al gauw de bijnaam 'Fonne Sas' uit, een naam die in de hersenen van menig Nijlenaar staat gegrift. Naast het opbouwen van een bijnaam, presteerde Alphons ook het uitbouwen van de drankencentrale. Door een steeds groeiend clienteel, breidde ook het assortiment bieren en frisdranken langzaam uit. De drankencentrale werd in 1986 overgelaten aan de heer Jan Boons, neef van Alphons Buyens.

De eerste jaren van onze drankencentrale

De wortels van Drankencentrale ’t Sas gaat terug tot in de jaren ’20 van de vorige eeuw. Frans Buyens, kapper en uitbater van een kruidenierswinkel, startte met zijn vrouw Sophie Bossaerts een bescheiden drankencentrale. Ze trokken het bier zelf op flessen, waarna ze het samen met hun zonen verdeelden.  Rond 1962 werd de zaak overgelaten aan de heer Alphons Buyens, de jongste zoon van Frans en Sophie.

Overname door neef Jan in 1986

Neef Jan Boons neemt in 1986 de drankencentrale over. De uitbouw van de drankencentrale geraakt daarmee meteen ook in een hogere versnelling.